Puupurjeveneen ostaminen


Jos puuveneen ostaa, niin eiköhän se ole geeneistä johtuvaa. Uskomme, että puuveneen hankinta on järkevää, mutta ei silläkään niin suurta väliä ole. Muita vaihtoehtoja kun ei vain ole!

Kehittyneessä maailmassa, jossa kaikki on jo kehitetty ja viimeistelty huippuunsa, on arvokasta voida nauttia asioista, jotka ennen kaikkea perustuvat esteettisiin arvoihin. Myös käsityön laatu on erilaista kuin robotin tekemä laatu.

Puu materiaalina on meille kaikille tuttua ja osaamme arvostaa sitä. Kun sitten löytää hyvin säilyneen puuveneen, jonka materiaalivalinnat ovat parasta laatua, voi vain nauttia.

Vanhat puuveneet suunniteltiin ensin hyvännäköisiksi ja sitten sisälle mahdutettiin mitä sinne sopi. Moshulun kokoisessa veneessä tämä ei ole ongelma. Mutta ajatus on täysin erilainen kuin modernissa lasikuituveneessä.

Kaikkihan arvostavat puuveneitä, mutta se ei näy markkinoilla. Nettivene.com ja blocket.se:ssä on lukuisia veneitä, joita ei vaan saada myytyä. Tähän löytyy kaksi pääsyytä. Pyyntihinnat ovat epärealistisia tai veneet ovat usein huonokuntoisia.

Tästä seuraa se suuri ongelma, että veneitä ei saada myytyä ja vanhat omistajat eivät enää jaksa innokkaasti hoitaa veneitään. Veneiden kunto laskee ja ne jäävät edelleen myymättä.

Korkeat pyyntihinnat johtavat siihen, että kukaan ei edes tule katsomaan veneitä. Silloin ei päästä tinkimisvaiheeseen tai mahdolliseen tarjouskilpailuun.

Kävimme katsomassa noin 10 eri venettä kahden vuoden aikana. Kahta venettä kävimme katsomassa Ruotsin puolella. Useassa tapauksessa olimme ainoat, jotka tulivat katsomaan venettä. Yhtä Ruotsissa myytävistä veneistä olimme jo ostamassa, mutta koska myyjä oli laskenut pyyntihintaansa tuli pari muutakin ostajaehdokasta paikalle. Hinta lähtikin nousemaan ja me jäimme rannalle.

Veneen kunto kannattaa tietysti selvittää. Ja kannattaa ostaa se paras vene, joka löytyy, vaikka hinta olisikin korkeampi. Näin sanotaan kaikissa ohjeissa.

Itse pyrimme olemaan negatiivisen kriittisiä. Tämä kyllä vähän haittasi arviointikykyämme, kun mikään vene ei tuntunut haluttavalta. Mutta kävimme aktiivisesti katsomassa vaihtoehtoja, vaikka vene ei aina ollut aivan sitä mitä luulimme hakevamme. Täydellistä venettä kun ei ole, niin kompromissista on loppujen lopuksi kyse.

Kannattaa kuitenkin aina määritellä mitkä asiat on tärkeitä itselleen. Meille puumasto oli ehdoton asia! Myös mahonkikyljet olivat tärkeitä, vaikka loppujen lopuksi jouduimme tinkimään tästä.

Kolmen veneen kohdalla pyysimme mukaamme Max Nordlundin Wilenius Båtvarvetilta Porvoosta. Kaksi ensimmäistä venettä tutkimme yhdessä ja opin samalla näkemään monta asiaa. Moshulun kohdalla olin jo harjaantunut näkemään asioita, mutta halusin kuitenkin Maxin vielä paikalle, jotta kuulisin hänen mielipiteensä.

Kaupat sitten tehtiinkin ja kyllä vene alkoi näyttämään hienolta, kun ostajapessimismimoodi käännettiin pois päältä. Innostus on tietysti suuri, mutta koska vene ostettiin sen ollessa maissa, eikä se ole ollut muutamaan kesään aktiivisessa käytössä, oli talvi/kevät-työprojekti melko laaja. Kokemuksesta tiedämme kuitenkin, että kun 2-3 kertaa viikossa tekee 3-4 tunnin työrupeamat, tulee siitä sen verran tunteja, että suurin osa tehtävistä asioista tulee tehtyä. Viimeiset lakkaukset tietysti tehdään sitten yötä myöten, mutta sitten onkin koko kesä aikaa nauttia omasta veneestä ja sen kanssa purjehtimisesta.


Alla kuvat: "Tukholmavene nr1" jonka emme sitten ostaneet.

1-img_8123.jpg

Vene oli aivan häkellyttävän hieno sisältä. Kuvassa olevat pinnat on vain vuosittain siivottu. Mitään lakkausta ym ei le tehty yli 30 vuoteen.

1-img_8121.jpg

Alkuperäinen tapetti ja liima on kestänyt kaikki vuodet

2-img_8128.jpg

Varhais 60 luvun tyyliä.

3-img_8137.jpgAlkuperäinen pöytä ei edes näytä kuluneelta.

4-img_8147.jpg

Tässä työkalut konehuoneen ovessa. Omistaja oli sähköinsiinööri ja sen tässä näkee.

2-img_8170.jpg

Omistajilla voi olla hyvin erilaiset käsitykset siitä mitä tarkoitetaan kun puuvene hoidetaan. Tämä omistaja ei ole halunut hioa puulle koska silloin vene pikkuhiljaa häviää. Mutta ei tämäkään hyvältä näyttänyt.
Arvioimme että uusi kansi sekä muut puutyöt olisi ollut liian suuri invetointi heti alkuun. Mutta päätös ei ollut helppo koska sisältä vene oli kuin uusi. Eikä vuotanut tippaakaan.

3-img_8172.jpg

--