WC ja septi

Septitankki on RST ja valmistettu sopimaan Moshulun wc kaappiin. Valkoiset saniteettiputket päästivät hajua läpi jolloin ne oli vaihdettava.

"Paskamainen" homma ei voi muuta sanoa. Ensimmäinen kysymys oli mitä septitankissa on. Arvelimme että koska vene on viimeiset vuodet ollut vähäisellä käytöllä olisi septissä pääasiallisesti vettä. Siksi toinen meistä meni veneen alapuolelle ison astian kanssa joka nostettiin tyhjennysreijän eteen. Sitten sisällä wcssä tyhjennysventtiili varovasti auki. Vettä sieltä pääasiallisesti tuli joten ensimmäinen tehtävä suoritettu.

Sitten alkoi putkien irroittaminen jolloin ensiksi irrotettiin wc pönttö ja ujutettiin iso astia alle niin että putkista tuleva ei valuisi pilssiin. Toimenpide onnistui ja pääasiallisesti merivettä valui putkista. Seuraavaksi irrotettiin septitankista putket mikä myös onnistui ilman isompia ongelmia. Jännitys ja epämielyttävän tehtävän lisä kuitenkin sävytti tunnelmaa.

Uudet letkut hankittiin Biltemasta. Kaikki eri toimittajat pyrittiin selvittämään ja myyjiä haastateltiin. Perjaatteessa kaikki myöntävät että letkut haisevat ennemmin tai myöhemmin. Eli on siis vain ajan kysymys millöin taas vaihdetaan. Ehkei ole niin epämielyttävää kun "tavara" ns. om omaa ja myös kun tietää miten asia etenee.

Bilteeman putki on 3 kerroksinen ja sisäpinta on ilmeisesti kumia joka liukuu hyvin haara- ym. liitosputkien päiden päälle. Ensimmäinen yritys kuivana on melko taistelu mutta sitten sylki toimi voiteuaineena jolloin työ eteni suorastaan helposti. Myös putken taivuttaminen eri asentoihin onnistui huolimatta että ensivaikutelma on että putki ei millään tule taipumaan.

Jokaiseen päähän pitää laittaa 2 putkiklemmaria ja tähän tehtävään ei kelpaa Bilteeman tarjonta. Etolan, Waltic ja muut liikkeet myy haponkestava putkiklemmari joka maksaa yli 4€ per kpl. Kun tarve on 16 kpl tulee kustannuksia melkoisesti. Mutta jos laatu on hinnan mukainen ei tarvita uusia kun putket seuraavan kerran menee vaihtoon.

02-img_1953.jpg

Uudet putket Biltemasta. Sisäkumi voideltuna syljellä teki asentamisen todella helpoksi. Saa nähdä miten monta vuotta toimii.

03-img_1941.jpg

Vanhat haisevat letkut. Myydään "saniteetti" nimikkeellä mutta eivät sovellu tähän tehtävään.