Kunnostus

Kromattavat osat

kromi_yleiskuva.jpg

Tässä kuvia kromaukseen lähetettävistä osista. Kaikki on valettua pronssia ja kuvissa näkyvät osat painaa yhteensä arviolta 20kg. Ennen kromausta on osat päällystetty kuparilla joka näkyy joissakin kuvissa. Tarjouspyyntö on lähetetty www.wittmann.pl puolaan joka on usean autoharrastajan suosima pinnoituksen toimittaja.

Kromauksen vaihtoehtona on myös harkittu poistaa vanha kromi ja kiilloittaa messinki. Tämä olisi todellla hyvän näköistä mutta ei alkuperäisen mukainen. Toisaalta olimme aikeissa ostaa vene ruotsista jossa alkuperäinen omistaja oli nimenomaan halunut että ei kromata. Jonkinlainen "anttisnobbaus". Joten ehkä se sopisi aikaan.

Saimme viestin Wittmannilta puolasta että heillä on 9kk toimitusaika joten osien kromaus menee 2013 talvelle.

53-img_1557.jpg 55-img_1603.jpg

Tässä on kopioitu mahdollisimman tarkasti pinnan kansihelan teksti. Selvästi on nähtävissä että taiteilijalla on ollut vaikeuksia saada tasaista jälkea. Selvittämättä on edelleen mikä on ollut menetelmä. Läheltä katsottuna näyttää kuin olisi käytetty jonkinlainen sähköinen neula jolla on poltettu pieniä pisteitä.

Kaivertaja ja kultaseppä Annika Eklöf, Eklöv ateljesta Yrjönkadulla Helsingissä auttoi alla olevien piirrustusten tekemisessä. Vasemmalla on siis kopio alkuperäisestä ja oikealla on uusi mukautettu malli minkä mukaan tehdään uusi teksti kunhan osat saadaan ensin kromattua.

wileniusbatbyggeri_leiska_alkuper.png wileniusbatbyggeri_leiska_uusi.png